202017jul

MijnLeiderdorp.nl, zoveel te doen in Leiderdorp

202017jul

Incluzio Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp hebben het initiatief genomen om een online platform aan te bieden van en voor Leiderdorpers. Op dit platform kunnen bewoners en organisaties zichzelf presenteren, activiteiten delen en informatie uitwisselen.  Actieve bewoners en professionals zetten zich in om met dit platform mensen met elkaar te verbinden. Organisaties en bewoners worden opgeroepen om  activiteiten te plaatsen op MijnLeiderdorp.nl om er zo een succes van te maken.

Nu de maatregelen vanwege corona worden versoepeld, starten veel activiteiten weer op. MijnLeiderdorp.nl is het platform waarop organisaties en bewoners deze activiteiten kunnen delen. Buurtcoach Robert van Egmond: ‘Met dit platform kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de informatie niet versnipperd is en voor mensen goed te vinden is. Ik krijg regelmatig te horen dat mensen niet weten dat er iets te doen is in Leiderdorp. Daar kan dit platform verandering in brengen’.

Ook wethouder Rik van Woudenberg is blij met dit initiatief: ‘Leiderdorp zit vol boordevol ideeën, initiatieven en energie. Dit zien wij terug in alle mooie activiteiten en initiatieven die in de omgeving ontstaan, zowel groot als klein. Dat maakt Leiderdorp bijzonder en zorgt voor een fijn woon- en leefklimaat. Met dit platform kunnen al deze activiteiten en initiatieven in beeld worden gebracht, zodat nog meer Leiderdorpers bereikt kunnen worden. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit een kijkje te nemen op MijnLeiderdorp.nl en om hier gebruik van te maken”.

 

Met MijnLeiderdorp.nl wordt het nog makkelijker om kennis te maken met je wijk en buurt. Je kunt je activiteiten delen in de Agenda of je buren om hulp vragen op het Prikbord. Ook kunnen organisaties of initiatieven zich presenteren in de Organisatiegids. Verenigingen, stichtingen en bewonersorganisaties kunnen berichten delen via Nieuws. Lokale ondernemers kunnen hun diensten en producten aanbieden via de Etalage. Het platform is gratis toegankelijk en om het aanbod te bekijken is geen account nodig.

Winactie
Om in beweging te komen is er een speciale actie gestart waarmee een handige Dopper fles te winnen is. Leiderdorp biedt vele mogelijkheden om heerlijk te wandelen, maar welk ‘rondje’ vind jij het leukst?

Deel in 3 eenvoudige stappen jouw favoriete wandeling (omschrijf de route) en stimuleer heel Leiderdorp om aan de wandel te gaan!

  1. Ga naar Mijnleiderdorp.nl
  2. Maak een account aan
  3. Deel jouw rondje op het prikbord, foto toevoegen is mogelijk.

De eerste 10 inzenders  met een duidelijke route winnen de handige Dopper fles.

In het najaar van 2020 zal een feestelijke lancering plaatsvinden. Meer weten over MijnLeiderdorp.nl, neem dan contact op  met Buurtcoach Robert van Egmond via rvegmond@incluzio.nl of via 06-83285822.