Incluzio Leiderdorp > Gratis valpreventiecursus bij u in de buurt

Gratis valpreventiecursus bij u in de buurt

‘Leiderdorp Blijft Staan’

In samenwerking met Sportief Plus introduceren we de allereerste editie van de valpreventiecursus ‘Leiderdorp Blijft Staan’. Deze cursus is speciaal ontwikkeld om senioren in de gemeente Leiderdorp te helpen langer zelfstandig, vitaal en veilig te blijven.

Uit onderzoek blijkt dat 65-plussers in Leiderdorp een verhoogd risico heeft op vallen. Met ‘Leiderdorp Blijft Staan’ willen we dit risico verkleinen door te werken aan balans, kracht en zelfvertrouwen.

Cursus op maat

‘Leiderdorp Blijft Staan’ biedt senioren de mogelijkheid om tijdens 13 lessen, inclusief een proefles, te werken aan hun balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. De oefeningen zijn gericht op het versterken van spieren en het verbeteren van het evenwicht, waardoor deelnemers minder snel vallen. Daarnaast krijgen de cursisten praktische tips om valrisico’s in en om het huis te verkleinen. De lessen worden verzorgd door professionele trainers, waardoor iedereen op zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.

Toegankelijk en verspreid door de stad

Om de cursus toegankelijk te maken voor iedereen, worden de lessen op verschillende dagen en locaties in de gemeente Leiden aangeboden. Senioren die nieuwsgierig zijn naar hun eigen valrisico, kunnen vooraf een test doen via onze website.

Meer informatie en aanmelden

Deelname aan de valpreventiecursus ‘Leiderdorp Blijft Staan’ is volledig gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan eenvoudig via incluzioleiderdorp.nl/valpreventie.

Heeft u nog vragen over de cursus? Neem dan contact op via valpreventieleiderdorp@incluzio.nl of bel naar 06-12616420.