201929dec

Incluzio Leiderdorp helpt met het behalen van goede voornemens

201929dec

Een nieuw jaar betekent een frisse start! Incluzio Leiderdorp heeft begin 2020 verschillende bijeenkomsten of activiteiten gepland staan, die helpen bij het behalen van de 5 belangrijkste goede voornemens. 

Afvallen en meer bewegen

Met stip op nummer 1 staat het goede voornemen om af te vallen. Of het nou is om de extra kerstkilo’s kwijt te raken of dat er al langer het plan was om af te vallen: veel mensen grijpen in het nieuwe jaar de kans om hun leefstijl te verbeteren. Bijvoorbeeld door meer te bewegen en gezonder te eten.
Op zoek naar handvatten om dit aan te pakken? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst van de Waagcoach bij Dwars.

Wanneer?
Maandag 20 januari 2020 om 19.30 uur

Voor aanmelden of informatie kunt u contact opnemen met Vitaliteitscoach Joyce Thissen via jthissen@incluzio.nl


Op 16 januari 2020 start er een gratis valpreventietraining van Incluzio Leiderdorp.
Of bekijk de gratis wandeltraining op 8 januari 2020.

Relaxter leven

Als je veel stress hebt in je leven, is het belangrijk om af en toe even op adem te komen. Veel mensen willen dan ook minder stress en meer rust in het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld door te beginnen met yoga, meditatie of met het ‘gewoon allemaal even wat rustiger aan doen’.

Speciaal voor mantelzorgers worden er yogalessen georganiseerd om even helemaal te ontspannen.

Wanneer?

Donderdag 23 januari, donderdag 13 februari en donderdag 12 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur

Voor meer informatie en/ of aanmelding kunt u contact opnemen met Mantelzorgcoach Corina Kooter via ckooter@incluzio.nl

Stoppen met roken of minder alcohol drinken

Roken heeft veel nadelige gevolgen voor je gezondheid én voor je portemonnee. Het nieuwe jaar is voor velen dan ook een reden om te (proberen te) stoppen met roken. Tevens wordt het nieuwe jaar doorgaans ingeluid met champagne en een hoop andere alcoholische versnaperingen. Toch zien veel mensen het nieuwe jaar als een kans om te minderen of helemaal te stoppen met alcohol drinken. 

Op woensdag 22 januari organiseert Incluzio een discussie-ochtend over alcohol. Petra van der Meij, preventiedeskundige bij Brijder, zal wat informatie geven over alcohol en fragmenten laten zien van mensen die een maand lang stoppen. Wat zijn de voordelen en waar lopen zij tegenaan? Vervolgens zal er over verschillende stellingen gediscussieerd worden. Vind je die kritiek op alcohol maar niks, heb je een uitgesproken mening over alcohol of zou je juist meer over alcohol willen weten? Zorg er dan voor dat je erbij bent! 

Wanneer?
Woensdag 22 januari om 11.00 uur in Clubhuis de Derde Helft, locatie RCL in Sportpark de Bloemerd.

Wilt u meer weten over hoe u kunt beginnen met minder alcohol drinken of stoppen met roken? Neem dan contact op met Vitaliteitscoach Joyce Thissen via jthissen@incluzio.nl

Beter omgaan met geld

Geld speelt een grote rol in ons leven. Niet gek dus dat beter omgaan met geld een populair voornemen is voor het nieuwe jaar. Wie goed met geld omgaat, zal meer over hebben om leuke dingen te doen, te sparen of eventuele schulden af te betalen. Het hebben van schulden kan namelijk ook voor stress in je leven zorgen. Daarom nemen veel mensen zich voor om in het nieuwe jaar hun schulden (zo veel mogelijk) af te betalen.

Elke woensdagochtend zijn er van 10.00 -12.00 uur drie medewerkers aanwezig in Dwars voor vragen op verschillende gebieden. Het inloopspreekuur is voor statushouders, maar ook voor mensen die vragen hebben op financieel gebied. Daarnaast is er ook een sociaal-juridisch spreekuur.

Locatie inloopspreekuur: Dwars, Bloemerd 1c, 2353 BZ Leiderdorp

Bij Incluzio ligt voor u een boekje klaar waarin u hier een start mee kunt maken. Of bekijk en download het Nibud mini boekje 'Goede geldvoornemens'

Wilt u liever een digitaal hulpmiddel om leren beter met geld om te gaan dan is het Plink Platform wellicht wat voor u. Wilt u aan de slag gaan met het slimme digitale huishoudboekje Plink? Stuur dan onze budgetcoach Wouter een mailtje op wheuer@incluzio.nl

Voor meer informatie over het inloopspreekuur of Plink kunt terecht bij Budgetcoach Wouter, te bereiken via wheuer@incluzio.nl

Iets nieuws leren

‘Een mens is nooit te oud om te leren’, wordt altijd gezegd. En het is nog waar ook. Veel mensen zien het begin van het nieuwe jaar als een kans om iets nieuws te leren. Dus wilde je altijd al eens Chinees leren, een wijncursus doen of leren schaken? Het komende jaar is de kans om dit waar te maken!

Kom verder met Taal in het nieuwe jaar. Oefen uw Nederlands in het taalcafé.
U bent op maandag 13 januari 2020 van harte welkom voor de feestelijke opening in de tijdelijke bibliotheek van Leiderdorp (Gebouw De Werf). Adres: Simon Smitweg 9 in Leiderdorp.
Deelname is gratis. Het taalcafé is elke maandag van 13.30 tot 15.00 uur geopend.