202018aug

www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl samen kunnen we zoveel meer!

202018aug

Incluzio Leiderdorp heeft het initiatief genomen voor een lokale, online vrijwilligersvacaturebank, speciaal voor Leiderdorp. Er zijn verschillende maatschappelijke organisaties uitgenodigd om hun vacatures te plaatsen. Leiderdorpers die zich vrijwillig willen inzetten zijn van harte welkom om zich aan te sluiten bij het nieuwe platform, waar vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Het gaat bij deze vacaturebank altijd over Leiderdorp, voor en met elkaar. Organisaties die op zoek zijn naar (meer) vrijwilligers worden opgeroepen om vrijwilligersvacatures te plaatsen op www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl om er zo samen een succes van te maken. Want: samen kunnen we zoveel meer!

Meerwaarde van vrijwilligerswerk
Een samenleving kan niet zonder vrijwilligers en in Leiderdorp is de vrijwilliger inzet groot. Er zijn bij Incluzio Leiderdorp alleen al ruim 180 vrijwilligers actief in de zorg, welzijn, ouderen- en jongerenwerk, cultureel werk en sport. Zonder vrijwillige inzet zou een deel van de noodzakelijke ondersteuning voor kwetsbare en minder kwetsbare inwoners niet mogelijk zijn. Vrijwilligerswerk moet aansluiten bij de talenten en wensen van potentiële vrijwilligers. Met circa 40 openstaande vrijwilligersvacatures op www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl zit er altijd iets passends tussen zoals: activeringsvrijwilliger, fietsmaatje, taalcoach, BalkonBeweegcoach, mantelzorgondersteuner, bezoekmaatje of leerlingbegeleider bij de schooltuinen. Diverse vrijwilligersvacatures bevatten naast een vacaturetekst ook een advertentie of promotievideo, om een goed beeld te krijgen bij de werkzaamheden.

Waarom is vrijwilligerswerk doen interessant?
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vrijwilligerswerk bijdraagt aan een goede gezondheid, de fysieke en psychische activiteit verhoogt en dat mensen die vrijwilligerswerk doen tevredener zijn met hun leven. Vaak is vrijwilligerswerk ook een manier om nieuwe competenties aan te leren of deze verder te ontwikkelen, wat weer (nieuwe) kansen op de arbeidsmarkt op kan leveren. Hiernaast is vrijwilligerswerk de manier om uit je comfortzone te stappen, nieuwe contacten op te doen en een netwerk op/uit te bouwen.

Vragen over vrijwilligerswerk in Leiderdorp?
Neem dan contact op met de vrijwilligerscoördinator van Incluzio Leiderdorp cvdplas@incluzio.nl voor een vrijblijvend gesprek over welk vrijwilligerswerk iets kan toevoegen en welke organisatie past bij de interesses.