Administratie & geld

Heeft u geen overzicht meer over uw financiën? Maakt u uw post niet meer open, bang voor de volgende aanmaning?  Of loopt u achter met het betalen van uw huur? Er zijn allerlei situaties waardoor het even niet lukt om rekeningen te betalen. Of waardoor het moeilijk is om rond te komen met uw geld.

Slimmer omgaan met geld? Of het overzicht kwijt?

Belangrijk is dat u zo snel mogelijk stappen onderneemt. Als betalingsachterstanden oplopen, kunt u zelfs uw huis worden uitgezet. Als u er op tijd bij bent, is er vaak een oplossing mogelijk.  Dan helpt het als iemand u hierbij ondersteunt. Incluzio Leiderdorp denkt met u mee en kan u ook doorverwijzen naar de juiste instanties. 

Budgetmaatjes

Onze budgetmaatjes bekijken samen met u hoe uw financiële situatie eruitziet. Soms blijkt dat u recht heeft op een aanvulling van uw inkomen. Een andere keer bent u al geholpen door uw administratie anders in te delen, zodat het overzichtelijk wordt. Door iets meer overzicht in uw financiën krijgt u al meer grip op uw portemonnee. Incluzio Leiderdorp organiseert verschillende trainingen om uw administratie op orde te krijgen. En tijdens de inloopspreekuren kunt u altijd met een van onze medewerkers van gedachten wisselen.

Waar kunt u nog meer terecht?

Als u uw baan verliest door ontslag of arbeidsongeschiktheid, of tijdelijk niet kunt werken door zwangerschap of ziekte, moet u zich inschrijven bij het UWV. Op de site van het UWV vindt u hier meer informatie over. Bijvoorbeeld hoe u inschrijft als werkzoekende en een WW-uitkering aanvraagt.
www.werk.nl

U kunt uw inkomen verhogen als u in aanmerking komt voor toeslagen zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Daarvoor geldt een aantal voorwaarden. U kunt de toeslagen aanvragen via de website van de Belastingdienst. Om de hoogte van uw toeslagen te kunnen bepalen, is het belangrijk dat u uw inkomen goed invult. Geef wijzigingen altijd direct door. Anders loopt u de kans dat u een deel van uw toeslagen moet terugbetalen.
www.toeslagen.nl

Inloopspreekuur

Elke woensdagochtend zijn er van 10.00 -12.00 uur drie medewerkers aanwezig in Dwars voor vragen op verschillende gebieden. Het inloopspreekuur is voor statushouders, maar ook voor mensen die vragen hebben op financieel gebied. Daarnaast is er ook een sociaal-juridisch spreekuur.

Locatie: Dwars, Bloemerd 1c, 2353 BZ Leiderdorp

Jongeren & geld

Kijk op jongeren en geld voor financiële tips en belangrijke zaken waar je aan moet denken als je 18 jaar wordt.