Wekelijkse activiteiten

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de wekelijkse activiteiten die bij Incluzio Leiderdorp bekend zijn. Daarnaast zijn er activiteiten die iets minder vaak plaats vinden, deze zijn te vinden in de agenda.

IVM HET CORONAVIRUS ZIJN DE ACTIVITEITEN UIT VOORZORG AFGELAST! MOCHT U VRAGEN HEBBEN NAAR AANLEIDING VAN DIT BERICHT DAN KUNT U CONTACT OPNEMEN MET INCLUZIO VIA 071-5413536 OF LEIDERDORP@INCLUZIO.NL

Maandag

Meidenmiddag: Elke maandagmiddag is er tussen 15.30 en 17.00 uur voor meiden tussen de 10 en 14 jaar een meidenmiddag in Dwars, Bloemerd 1c. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met jongerencoach Lise Huitema via 06-83000260 / lhuitema@incluzio.nl

Dinsdag

Koffieochtend: Ontmoet, klets, speel en leer in het nieuwe gezellige 't Buurthuis bij de Oranjegalerij. Voor slechts €0.50 kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Dit is elke dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur. Maak ook kennis met de wijkagent en de BOA, die met enige regelmaat een bezoekje brengen aan ’t Buurthuis. Frederik Hendriklaan 4, Leiderdorp.
Dit is een activiteit van Buurtactief "Het Oude Dorp". Let op van te voren aanmelden via buurtactief is verplicht.

Dagprogramma:
Bijeenkomsten van 10.00 tot 15.30 uur bij Splinterlaan 156, voor senioren die begeleiding nodig hebben. De seniorencoach bezoekt hen thuis en kijkt samen met de senior wat er mogelijk is. Kosten €4.- per dag incl. lunch.

Woensdag

Clubhuis de Derde Helft: Het clubgebouw van RCL is elke woensdag tussen 9.00 en 12.00 uur een ontmoetingsplaats voor 55+-ers uit Leiderdorp en omstreken. Activiteiten: walking football, sjoelen, bridgen, boksen, wandelfit en rondje met Ron. Let op: alle clubhuis activiteiten zijn vanwege de nieuwe maatregelen gestopt.

Wandelen met Ron in aangepast vorm
Het wandelen kan in aangepaste vorm door gaan. Dit kan niet vanaf het RCL complex i.v.m. sluiting hiervan maar wel vanaf  Dwars (Bloemerd 1C). Er wordt gewandeld in groepjes van 4, die elke 5 minuten starten zodat er genoeg afstand is tussen de groepjes. Ron heeft uitgeprinte routekaarten mee zodat iedereen zelfstandig en op eigen risico de route kan lopen. Ron en Anne kijken ter plekke bij welke groep ze zelf aansluiten, het is de bedoeling dat de groepjes zelf worden gemaakt. Er wordt elke woensdag gestart vanaf 9.30 tot 9.45 uur. 

Bij onduidelijkheden en/ of vragen kunt u bellen met Joyce Thissen  06-83144982

Sportgroep de Does:
 Elke woensdagochtend vindt onder leiding van Hans la Lau tussen 9.15 en 11.15 uur een divers beweegaanbod plaats in sporthal de Does.

Chi Kung: Op woensdagochtend tussen 10.45 en 11.45 uur oefenen en werken met energie door middag van oefeneningen die bestaan uit simpele en langzame bewegingen in Sportzaal Splinterlaan.

Inloopspreekuur statushouders:
Elke woensdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur voor statushouders in Dwars, Bloemerd 1c.

Inloopspreekuur geldzaken: Elke woensdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur voor financiele vragen in Dwars, Bloemerd 1c.

Inloopspreekuur Sociaal-juridisch: Elke woensdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur in Dwars, Bloemerd 1c. Dit spreekuur is voor mensen die informatie, uitleg of advies willen over bijvoorbeeld uitkeringen, werken, belastingen, wonen, schulden, consumentenzaken of echtscheiding.
 
Ruilwinkel: Van 14.00 tot 16.00 uur is de ruilwinkel in de Buit elke woensdag geopend. Let op: van te voren aanmelden

Sjoelclub: Het gaat om samen sjoelen en samen een gezellige middag te hebben. Iedere woensdagmiddag 14.00-16.00 uur in buurthuis Zijlkwartier, Van der Marckstraat 19.
Kosten €3.-
Dit is een activiteit van buurtvereniging Zijlkwartier. Tijdelijk geen doorgang

Kookclub alleengaanden: Kook je vaak voor jezelf en vind je dat te saai. Lijkt het jou leuk om samen met andere alleengaanden te koken, samen te eten en nieuwe mensen te ontmoeten, dan ben je elke woensdag om 17u welkom in Dwars, Bloemerd 1c. Kosten: € 4,00 per bijeenkomst. Aanmelden per mail: rvegmond@incluzio.nl

Donderdag

Clubhuis de Derde Helft: Het clubgebouw van Alecto is elke donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur een ontmoetingsplaats voor 55+-ers uit Leiderdorp en omstreken. Activiteiten: walking hockey, koersbal, biljart, tafeltennis en Jeu de Boules. Let op: alle clubhuis activiteiten zijn vanwege de nieuwe maatregelen gestopt.

Creatieve club Splinterlaan:
Er worden allerlei creative activiteiten gedaan met hulp van vrijwilligers op donderdag van 9.30 - 11.00 uur bij de Splinterlaan 156, Leiderdorp. Kosten €2,50. Opgeven bij Ella Koning ekoning@incluzio.nl.
Let op tijdelijk geen doorgang.

Creatieve club Gading (kaarten maken)
: Verschillende kaarten worden gemaakt en andere gezamenlijke activiteiten worden gedaan op donderdag van 9.30 - 11.30 uur bij de Gading, Griffioen 15, Leiderdorp. Kosten €2,50
Let op tijdelijk geen doorgang.

Koffieochtend 't Buurthuis: Ontmoet, klets, speel en leer in het nieuwe gezellige 't Buurthuis bij de Oranjegalerij. Voor slechts €0.50 kunt u genieten van een kopje koffie of thee. Dit is elke dinsdag en donderdag van 10.00 - 12.00 uur. Maak ook kennis met de wijkagent en de BOA, die met enige regelmaat een bezoekje brengen aan ’t Buurthuis. Frederik Hendriklaan 4, Leiderdorp.
Dit is een activiteit van Buurtactief "Het Oude Dorp"
Let op van te voren aanmelden via buurtactief.

Vrijdag

Dagprogramma: Bijeenkomsten van 10.00 tot 15.30 uur bij Gading, Griffioen 15, voor senioren begeleiding nodig hebben. De seniorencoach bezoekt hen thuis en kijkt samen met de senior wat er mogelijk is. Kosten €4.- per dag incl. lunch.